Til DM i Beer Pong, spilles der med de officielle DM regler. Det samme gøres der til alle kvalifikationsturneringer. Reglerne i en satellit turnering kan godt variere fra de officielle regler.

Læs dem her på siden, eller hent dem her i en lækker pdf der er klar til din printer.

Reglerne er konstrueret så spillet har et rimelig godt flow, går forholdsvis hurtigt, og alle kan være med. Der er to slags regler i det officielle regelsæt. Basic rules og House rules. Basic rules er de regler man altid skal spille med. De er det absolutte minimum for at spillet kan spilles med et godt pace. House rules er de små tilføjelser der giver spillet kant, de aftales fra kamp til kamp af holdene. Hvis et hold ønsker en bestemt regel med i spillet, men det andet hold ikke gør, må holdene forhandle sig til et kompromis. Her kan elementer som hvem der starter, eller bane halvdel også indgå i forhandlingerne.

Basic Rules:

Inden i starter:

Det første man skal, er at stille spillet op. Her skal det vælges om der skal spilles med 6 kopper (med 2 øl) eller 10 kopper (med 3 øl). Til DM spilles der med 6 kopper. Husk at der også skal bruges to skylle kopper så boldene kan skylles mellem alle kast.
Inden spillet kan begynde skal det afgøres hvem der starter første runde. Dette gøres ved sten, saks, papir – bedst ud af 1.

Spillets gang:

Når spillet er i gang, skiftes holdene til at kaste. Alle kast skal være overhåndskast, og man må kun kaste en bold pr mand pr tur. (2 bolde pr hold). Når begge bolde er kastet, fjernes og drikkes ramte kopper.

Elbow: Når der kastes, skal albuen være bag bordets kant. Overtrædes der, er der omkast. Hvis du mener din modstander overtræder, så sig det gerne inden han kaster. Husk god sportsmanship!

14566427_1295438317165512_6553835917609636134_o

Double: Hvis et hold rammer to forskellige kopper i samme runde, kaldes det en double, og holdet får to ekstra kast. Der kan ikke re-rackes efter en double.

Triple: Hvis et hold rammer to bolde i samme kop, kaldes det en triple. Ved en triple skal den ramte kop drikkes, plus 2 ekstra som det forsvarende hold vælger.

Bounce: Hvis en bold skydes ned i bordet, og hen mod kopperne, kaldes det et bounce. Hvis en bounce rammer i en kop, skal den ramte kop drikkes, plus en ekstra som det forsvarende hold selv vælger. Når der bounces, må det forsvarende hold slå bolden væk, efter den har ramt bordet.

Re-rack: Hvert hold må én gang i løbet af spillet omrokkere modstanderens kopper. Dette kaldes en re-rack. Det gøres ofte ved 3 eller 4 kopper, hvor de enten kan stilles i en lille trekant, eller en diamant. Re-racket skal gøres ved et tur skifte. Kopperne skal stå på felterne.

Spill it: En væltet kop er en ramt kop. Hvis en spiller vælter sin egen kop, f.eks. hvis han prøver at forsvare en bounce, eller fordi den havde for lidt øl i, og bolden væltede den, tæller den som en ramt kop og skal fjernes.

Defence: Det er tilladt at beskytte sine kopper, f.eks. ved at holde hænderne foran dem når der skal skydes på dem. Men hvis ens arm eller hånd bliver ramt mens den er over bordet, tæller det som en ramt kop. Det er dog tilladt at slå en bold væk når den har ramt bordet, eller hvis den rammer kanten på en kop og hopper op i luften.

14500422_1295434903832520_6068234303380519604_o_beskåret.jpg

Spillets afgørelse:

Spillet er slut når det ene hold har ramt alle modstanderens kopper. Når dette sker, vælger vinderen hvem der skal have det resterende øl fra spillet. Husk at der ikke er drikketvang. Det handler om at ramme kopperne, ikke hvem der kan drikke mest.

House Rules:

Følgende regler er ikke et krav til DM, men kan pifte spillet lidt op. De aftales fra kamp til kamp, holdene i mellem.

Rollback: Hvis en bold rammer en kop og triller tilbage over midten, må det angribende hold, tage den og få et ekstra kast. Dette ekstra kast skal være et trick-shot. F.eks. under benet, bag om ryggen eller med ryggen til bordet. Bolden skal blive på bordet for man kan få en rollback.

Blow / finger: Hvis en bold rammer en kop og snurre rundt i koppen, så må den pustes eller “pilles” op med en finger. Koppen må ikke røres eller flytte sig. Og der må ikke komme øl med op hvis der pustes. Det skal gøres inden bolden har rørt ved øllet.

On fire: Hvis en spiller rammer 3 kast i træk går han/hun On-fire, og må fortsætte indtil han/hun misser en kop.

Last Chance/Revenge: Hvis det hold der startede kampen, rammer modstandernes sidste kop først, har det andet hold en sidste runde til at udligne. På den måde har de haft lige mange runder. Hvis det lykkedes at udligne, går man i overtid. Overtiden spilles med 1 kop på plads # 5 i hver ende. Holdene skiftes til at kaste 1 bold. Når et hold rammer, er overtiden slut, og holdet vinder kampen.

Face off/Shoot off: I stedet for at afgøre hvem der starter, med sten, saks, papir, kan der spilles face off/shoot off. Ved dette skal en spiller fra hvert hold, på samme tid, skyde efter modstandernes kopper, mens de holder øjenkontakt. Det hold der først rammer, får lov at starte. (Bolden tages op igen og holdet får nu to kast).