Officielle regler

Der findes MANGE regler til Beer Pong. De fleste barer, fredagsbarer og turneringer har deres eget sæt. Det har DM i Beer Pong også!

Vores regler er konstrueret så spillet har får et godt flow, går forholdsvis hurtigt, og alle kan være med. Der er to slags regler i dette officielle regelsæt. Basic Rules og House Rules. Basic Rules er de regler man altid skal spille med, til DM. De er det absolutte minimum for at spillet kan afvikles i et godt pace. House Rules er de små tilføjelser der giver spillet kant, her vælger du selv hvad du vil spille med. Til DM aftales de fra kamp til kamp mellem holdene. Hvis et hold ønsker en bestemt regel med i spillet, men det andet hold ikke gør, må holdene forhandle sig til et kompromis. Her kan elementer som hvem der starter, eller banehalvdel også indgå i forhandlingerne. Kan der ikke opnås et kompromis, udgår alle House Rules.

Basic Rules:

Inden i starter:

Det første man skal, er at stille spillet op. Her skal det vælges om der skal spilles med 6 kopper (med 2 øl) eller 10 kopper (med 3 øl). Husk at der også skal bruges to skylle kopper så boldene kan skylles fri fra øl og snavs mellem kastene. Til DM i Beer Pong benyttes der både borde, kopper og bolde fra KINGSOFPONG.DK.

Inden spillet kan begynde skal det afgøres hvem der starter første runde. Dette kan gøres på to måder. Enten ved sten, saks, papir eller ved Shoot Off/Face Off (Se under House Rules). Til DM i Beer Pong, afgøres det ved sten, saks, papir – bedst ud af 1.

 

Spillets gang:

Når spillet er i gang, skiftes holdene til at kaste. Alle kast skal være overhåndskast, og man må kun kaste én bold pr mand pr tur. (2 bolde pr hold). Når begge bolde er kastet, fjernes ramte kopper og øllet drikkes.

Elbow: Når en spiller skal kaste, skal albuen være bag bordets kant. Overtrædes der, er der omkast. Hvis du mener din modstander overtræder, så sig det gerne inden han kaster. Husk god sportsmanship!

Double: Hvis et hold rammer to bolde i to forskellige kopper i samme runde, kaldes det en double. De to kopper fjernes og holdet får to ekstra kast. Der kan ikke re-rackes lige efter en double, men kun ved starten af en runde.

Triple: Hvis et hold rammer to bolde i samme kop, kaldes det en triple. Ved en triple skal den ramte kop fjernes, plus 2 ekstra kopper som det forsvarende hold vælger.

Re-rack: Hvert hold må én gang i løbet af spillet ”re-racke”, altså om-rokkere modstandernes kopper. Det gøres ofte ved 3 eller 4 kopper, hvor de enten kan stilles i en lille trekant, eller en diamant (se Cup Formation). Men må gøres uanset antal. Re-racket skal foretages inden der kastes i en tur. Kopperne skal stilles inden for markeringerne på bordet.

Defence: Det er tilladt at beskytte sine kopper, f.eks. ved at holde hænderne foran dem når der skal skydes på dem. Hvis ens arm eller hånd bliver ramt mens den er over bordet, tæller det som en ramt kop, der skal fjernes. Det er tilladt at slå en bold væk når den har ramt bordet eller kanten på en kop og hopper op i luften.

Spill it: Hvis en spiller vælter sin egen kop, f.eks. hvis han prøver at forsvare mod en bounce, hvis en bold rammer en kop eller kanten derpå, og den vælter fordi den havde for lidt øl i eller hvis en spiller bare er fuld og vælter en kop, tæller den i alle tilfælde som en ramt kop og skal fjernes.

Fumble: Hvis en spiller taber en bold ned i en af sine egne kopper, er spilleren et fjols. Koppen tæller og skal fjernes.

Fixed Cups: Kopper til en hver tid stå i markeringer på bordet. Hvis de ”skøjter” ud, f.eks. pga. øl på bordet eller fordi de bliver ramt på kanten, skal de stilles tilbage i markeringen. Bemærk, dette gælder alle kopper, også vandkoppen.

Behind Enemy Lines: Når der kastes er det ikke tilladt at stå på siden af bordet. Hverken for det angribende hold eller det forsvarende hold. Det gælder både ham der kaster

Spillets afgørelse:

Spillet er slut når et hold har ramt alle modstanderens kopper. Når dette sker, vælger vinderen hvem der skal have det resterende øl fra spillet. Husk at der ikke er drikketvang. Beer Pong handler om at ramme kopperne, ikke hvem der kan drikke mest, om end det er en fordel.

House Rules:

Følgende regler er ikke nødvendige for at spillet kan køre sin gang, men de pifter spillet op, og kan gøre det sjovere. Til DM aftales de fra kamp til kamp, holdene i mellem.

Bounce: Hvis en bold skydes ned mod bordet, og hen mod kopperne, i stedet for op i luften, kaldes det et bounce. Hvis en bounce rammer i en kop, skal den ramte kop fjernes, plus en ekstra kop som det forsvarende hold selv vælger. Når der bounces, må det forsvarende hold slå bolden væk, efter den har ramt bordet.

Rollback: Hvis en bold rammer en kop og triller tilbage over midten af bordet, må det angribende hold tage den. Får de den, før den rammer gulvet, får spilleren et ekstra kast. Det forsvarende hold må altid forsøge at få fat på bolden, eller slå den ned fra bordet så det angribende hold ikke får den. Ekstra kastet skal være et trick-shot. F.eks. under benet, bag om ryggen eller med ryggen til bordet.

Blow/Finger: Hvis en bold rammer en kop og snurre rundt i deri, så må den pustes eller “pilles” op med en finger. Koppen må ikke røres eller flytte sig. Og der må ikke komme øl med op hvis der pustes, ligesom fingeren ikke må røre øllet hvis den pilles op. Det skal gøres inden bolden har rørt ved øllet.

On fire: Hvis en spiller rammer 3 kast i træk går denne On-fire, og må fortsætte indtil denne misser en kop. Bemærk, hvis en spiller går on-fire i samme runde som en double, får de begge bolde tilbage, men spilleren er stadig on-fire. Hvis en spiller går on-fire i samme runde som en triple, får spilleren sin egen bold retur.

Last Chance/Revenge: Hvis det hold der startede kampen, rammer modstandernes sidste kop først, har det andet hold en sidste runde til at udligne. Så de har haft lige mange runder. Hvis det lykkedes at udligne, går kampen i overtid. Overtiden spilles med 1 kop på plads #5 (se Cup formation) i hver ende. Holdene skiftes til at kaste 1 bold. Når et hold rammer, er overtiden slut, og holdet vinder kampen.

Face off/Shoot off: I stedet for at afgøre hvem der starter, med sten, saks, papir, kan der spilles face off/shoot off. Ved dette skal en spiller fra hvert hold, på samme tid, skyde efter modstandernes kopper, mens de holder øjenkontakt. Det hold der først rammer, får lov at starte. (Bolden tages op igen og holdet får nu to kast).

Chug-A-Lug: Ramte øl skal drikkes inden der må kastes igen. Dette gælder også ved en double, eller on-fire hvor bolden(e) går tilbage.

God fornøjelse med spillet!

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close